Receive up-to-the-minute news updates on the hottest topics with NewsHub. Install now.

Žene koje drmaju Rusijom

2017. srpanj 13 16:30
13 0
Žene koje drmaju Rusijom

Na čelu najbogatijih ruskih političarki po verziji magazina „Forbs“ nalazi se poslanica Državne dume i članica Komiteta za zdravlje Tatjana Solomatina, koja je 2016. godine zaradila 8.161.145 evra.

Na drugom mjestu se našla predstavnica Republike Tive u Savjetu Federacije Ljudmila Narusova sa dohotkom od 28 miliona rubalja. Treće mjesto ja zauzela zamjenica predsednika Državne dume Olga Epifanova, koja je prijavila 3.557.794 evra.

Navedeno je da su se prilikom sastavljanja spiska uzimale u obzir izjave poslanika Državne Dume, članova Savjeta Federacije i Vlade, kao i činovnica administracije predsjednika.

„Na našem rejtingu činovnica najviše je poslanica Državne dume — one su zauzele sedam od deset mjesta“, navodi verzija magazina na ruskom jeziku.

Među prvih 10 našle su se i članice Međunarodnog komiteta Državne dume: Elena Panina, članica Komiteta Dume za energetiku Natalija Nazarova, potpredsjednica Vlade Olga Golodec, zamjenica predsjednika Komiteta Državne dume za odbranu Svetlana Savicka, zamjenica predsjednika Komiteta Državne dume za federativno uređenje i pitanja lokalne samouprave Valentina Tereškova i članica Komiteta Državne dume za pitanje porodice, žena i djece Valentina Rudčenko.

Izvor: nezavisne.com

Udio u društvenim mrežama:

Komentari - 0