Receive up-to-the-minute news updates on the hottest topics with NewsHub. Install now.

BiH je najgora zemlja za život u Europi

2018. listopad 05 10:58
448 1
BiH je najgora zemlja za život u Europi

Gotovo jedna četvrtina stanovništva BiH živi na ili ispod granice siromaštva. Građani bih imaju najnižu prosječnu plaću od svih zemalja EU. Jedino Srbija ima manju prosječnu plaću u EU, ali ima i mnogo niže cijene.

I pored toga što je prosječna plaća pet puta niža nego u EU, građani pojedine proizvode plaćaju po skupljoj cijeni nego u EU.

Ekonomski analitičar Rifat Klopić kaže da ''naša potrošačka košara ne može zadovojiti ni pola onoga što se primi kao plaća''.

''Tu je i još jedna nesigurnost imajući u vidu odlazak mladih'', dodaje Klopić.

Aleksa Milojević, ekonomski stručnjak, također smatra da je BiH u problemu zbog odlaska radne snage.

''Radna snaga tijekom radnog vijeka ostvari tri puta veću vrijednost nego što su troškovi izdržavanja i školovanja radne snage. Čemu da se može nadati jedna zemlja kad joj odlazi toliko mlade krvi'', pita se Milojević.

''Dok je nekima odlično, drugi jedva spajaju kraj s krajem'', istaknuli su građani u izjavi za BHRT.

Iako ima sve predispozicije za razvoj, sve dok ne bude imala gospodarski i politički sustav da to iskoristi, BiH će biti najgora država za život u Europi.

Izvor: bljesak.info

Udio u društvenim mrežama:

Komentari - 1
Anonymous

2019. prosinac 03 04:38

Pozdrav svima vama. Moje ime je Marie Alice. Želim iskoristiti ovu sjajnu priliku da dam opipljivo svjedočanstvo o tome kako sam nedavno dobio zajam od 60000 eura. Prije sam tražio zajam, a kasnije su me prevarili i pokušao sam ponovno i upoznao ženu poput mene koja mi je bila spremna pomoći da dobijem kredit uz kamatnu stopu od 2%. Rečeno mi je da je zajmodavac i žena kojoj mogu vjerovati, pa sam odlučio kontaktirati s njom i ona mi je dala priliku da podnesem zahtjev za kredit od njene tvrtke koji sam sada lako dobio, sretan sam što sam dobro dobio moj kredit zdravlje i s manje stresa. Ako vas zanima zajam, možete joj se obratiti putem e-maila: (vladimirafinancialinvestment@gmail.com) (WhatsApp: +16014560144)