Receive up-to-the-minute news updates on the hottest topics with NewsHub. Install now.

Bundeve su nove saksije

2017. listopad 08 10:00
23 0

Sa dolaskom jeseni stigle su nam tikve i bundeve raznih veličina i oblika. One su predivna jesenja namirnica koja se može konzumirati na brojne načine te su nezaobilazan dekor za pravljenje jesenjih aranžmana i ukrasa.

Takođe, od bundeva možete napraviti i saksije za cvijeće, dekoraciju koju možete držati u dvorištu, ispred vrata ili u kući.

Saksije od bundeva izgledaju vrlo dekorativno, naročito u jesenjem periodu. A ovaj projekat "uradi sam" je brz i jednostavan.

Možete ih napraviti nekoliko, jer lijepo izgledaju zajedno ili kao individualni ukras.

Sve što treba da napravite jeste da izrežete vrh bundeve, uklonite unutrašnje meso i košpice, napunite ih zemljom i posadite cvijeće koje želite.

Ovako zasađeno cvijeće može biti i odličan poklon za dragu osobu koja će biti oduševljena nečim što ste sami napravili.

Može stajati i vani, ali trajaće duže ako nije stalno izložena jakom suncu. Možete ih napraviti nekoliko, pa ih grupisati u dvorištu ili na terasi, a možete koristiti i manje bundeve za manje biljke, koje možete držati i na stolu ili nekom drugom mjestu u stanu.

U tom slučaju, ne zaboravite staviti nešto ispod bundeve, da vam ne bi curila voda prilikom zalijevanja.

Ako ste fan Noći vještica, možete bundevu maštovito izrezbariti i onda u nju posaditi cvijeće te je staviti kod ulaznih vrata.

Izvor: nezavisne.com

Udio u društvenim mrežama:

Komentari - 0