Receive up-to-the-minute news updates on the hottest topics with NewsHub. Install now.

Govedarica: Presuda Oriću 'kap koja je prelila čašu'

2017. listopad 09 12:43
146 0
Govedarica: Presuda Oriću 'kap koja je prelila čašu'

SREBRENICA - Predsjednik Srpske demokratske stranke Vukota Govedarica ocijenio je da je oslobađajućom presudom Suda BiH komandantu Armije RBiH u Srebrenici Naseru Oriću "kap prelila čašu" i da je definitivno potrebna korjenita reforma pravosuđa u BiH.

"Na tome treba raditi, jer ovako više ne može", rekao je Govedarica danas na Zalazju kod Srebrenice gdje je prislužio svijeću za pokoj duša nastradalih, odao počast kod spomen-obilježja i razgovarao sa članovima porodica žrtava.

On je istakao da se ne može ići putem budućnosti ako se u predmetima gdje su Srbi postradali zločini ne osuđuju.

"Upravo je ovim predmetom i oslobađajućom odlukom kap prelila čašu", poručio je Govedarica.

On je rekao da ptice na granama znaju da je Naser Orić komandodavao i ima odgovornost za ubistva mnogih Srba u ovom kraju, a da su u tri slučaja iz ove optužnice dakazana svirepa ubistva.

"Presuda je sramna, Srbi u BiH žive u vremenu kada zavide mrtvima. Bruka i sramota", rekao je Govedarica.

On je naveo da je Tužilaštvo izvelo jasne dokaze za ubistvo sudije Slobodana Ilića, Mitra Savića i Milutina Miloševića.

"Sud BiH je pokazao pristrasnost. Želim da postavim pitanje da li su to možda u Kravici, Skelanima, Bjelovcu, Brežanima, Sasama i ovdje u Zalazju Srbi poubijali sami sebe?", naveo je Govedarica.

On ukazuje da, prema dosadašnjim presudama, ispada da su Srbi ubijali sami sebe, da su ubijali druge i da su genocidan narod.

"Sud su okupirali pojedinci i zaustavili presude za zločine nad Srbima. Hiperaktivni su kada treba osuditi Srbe, a kada je u pitanju borba protiv kriminala i korupcije nema nikakvih rezultata", rekao je Govedarica.

Sud BiH oslobodio je danas prvostepeno komandanta takozvane Armije BiH u Srebrenici Nasera Orića i pripadnika te vojske Sabahudina Muhića po svim tačkama optužnice za zločine nad srpskim ratnim zarobljenicima na području Srebrenice 1992. godine.

Izvor: nezavisne.com

Udio u društvenim mrežama:

Komentari - 0