Receive up-to-the-minute news updates on the hottest topics with NewsHub. Install now.

Istraga u tijeku: Mamić je krao iz Dinama preko Slovenije?

2018. listopad 05 10:58
344 1
Istraga u tijeku: Mamić je krao iz Dinama preko Slovenije?

Slovenska policija potvrdila je u četvrtak da je tamošnji Nacionalni ured za istrage (NBI) u suradnji s Hrvatskim uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala (USKOK) pretražuje tvrtke, poslovne prostore i stanove šestero osoba na području Ljubljana, Kopera i Maribora, kao i na teritorije Hrvatske, u sklopu istrage zbog sumnji u pranje novca i zlouporabu položaja.

Slovenska trgovačka društva na osnovu krivotvorenih, odnosno fiktivnih računa plaćala su usluge off shore tvrtkama, registriranima u Velikoj Britaniji, za usluge koje nikada nisu isporučene, sumnjaju istražitelju koji nastalu štetu procjenjuju na 1,6 milijuna eura.

Među šest osumnjičenih je i jedan Hrvat, no nitko još nije uhićen, javljaj slovenski Siol.net Još uvijek traje pretres stanova i poslovnih prostora u Sloveniji.

U središtu istrage je i Zdravko Mamić, bjegunac od hrvatskog pravosuđa, nepravomoćno osuđen na šest godina zatvora zbog izvlačenja 116 milijuna kuna iz gradskog kluba Dinamo kroz transfere igrača.

Istrage u Sloveniji nastavak su istraga u sklopu druge optužnice protiv Mamića zbog izvlačenja novca iz Dinama kroz fiktivne usluge koje je klub plaćao tvrtkama povezanim sa sinom Zdravka Mamića, Marijom Mamićem, javlja 24sata.hr.

Podsjetimo, USKOK je podignuo optužnicu na Županijskom sudu u Osijeku u srpnju 2017. godine, no ona nije potvrđena.

Zdravka Mamića, Damira Vrbanovića, Marija Mamića, Sandra Stipančića, Igora Krote, Zorana Mamića i Nikkyja Arthura Vuksana u optužnici se tereti za počinjenje kaznenih djela zločinačkog udruženja, zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, pomaganja u zlouporabi povjerenja u gospodarskom poslovanju i pokušaja zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju u sastavu zločinačkog udruženja.

Izvor: bljesak.info

Udio u društvenim mrežama:

Komentari - 1
Anonymous

2019. prosinac 03 04:43

Pozdrav svima vama. Moje ime je Marie Alice. Želim iskoristiti ovu sjajnu priliku da dam opipljivo svjedočanstvo o tome kako sam nedavno dobio zajam od 60000 eura. Prije sam tražio zajam, a kasnije su me prevarili i pokušao sam ponovno i upoznao ženu poput mene koja mi je bila spremna pomoći da dobijem kredit uz kamatnu stopu od 2%. Rečeno mi je da je zajmodavac i žena kojoj mogu vjerovati, pa sam odlučio kontaktirati s njom i ona mi je dala priliku da podnesem zahtjev za kredit od njene tvrtke koji sam sada lako dobio, sretan sam što sam dobro dobio moj kredit zdravlje i s manje stresa. Ako vas zanima zajam, možete joj se obratiti putem e-maila: (vladimirafinancialinvestment@gmail.com) (WhatsApp: +16014560144)