Receive up-to-the-minute news updates on the hottest topics with NewsHub. Install now.

Izvlačeći drva aktivirali minu: Jedna osoba poginula, druga ozlijeđena

2017. rujan 17 07:12
15 0
Izvlačeći drva aktivirali minu: Jedna osoba poginula, druga ozlijeđena

Jedna osoba je smrtno stradala prilikom sječe drva u subotu oko 18:45 sati u Lukavcu kod Tuzle, točnije u mjestu Devetak, dok je druga osoba ozlijeđena, potvrđeno je za Klix.

"Obaviješteni smo oko 20 sati da je jedna osoba smrtno stradala na lokalitetu Trepale, na području MZ Devetak, na planini Ozren. Tu je do sada bilo pet minskih nesreća sa smrtnim ishodom. Druga osoba je ozlijeđena. Uspjela se izvući do obližnje ceste i pozvati pomoć", kazao je Benedim Pejić, iz Županijske uprave civilne zaštite Tuzla.

Kako se neslužbeno saznaje, do nesreće je došlo kada su se osobe inicijala D. J. i E. B. sa zaprežnim kolima, točnije sa dva konja, uputile u sječu, odnosno izvlačenje drva iz šume.

Navodno je konj aktivirao eksplozivnu napravu i tom prilikom je D.J. poginuo, a E.B. je sa zadobivenim lakšim tjelesnim ozljedama uspio otpuzati do obližnje ceste i pozvati policiju.

"Nemamo informaciju šta se s konjima dogodilo", kazao je Pejić. Tijekom nedjelje bi trebala biti organizirana akcija izvlačenja tijela, a policija je tijekom noći osiguravala mjesto događaja.

Izvor: bljesak.info

Udio u društvenim mrežama:

Komentari - 0