Receive up-to-the-minute news updates on the hottest topics with NewsHub. Install now.

Kasipović: Vrijeme da se prestane ćutati

2017. listopad 09 14:10
141 0
Kasipović: Vrijeme da se prestane ćutati

BANJALUKA - Ministar pravde Republike Srpske Anton Kasipović izrazio je danas bojazan da oslobađajuća presuda Naseru Oriću može biti i kolektivna, iako je riječ o prvostepenoj i pojedinačnoj presudi, te upitao da li su zaista za sve zlo koje se dogodilo krivi samo jedni, a potpuno nevini drugi.

Kasipović je istakao da najavljena žalba Tužilaštva BiH na presudu možda daje nadu u pravo i pravdu.

On je podsjetio da tri godine na čelu Ministarstva pravde nikada nije komentarisao sudske presude, smatrajući da time doprinosi pravu i pravdi.

"Objavljivanjem presude, dođe vrijeme kada se ne može ćutati. I vrijeme. I vakat. A ovo je, uvjeren sam, taj trenutak", rekao je Kasipović, saopšteno je iz Ministarstva pravde Srpske.

On je dodao da je na raspolaganju svima koji ga žele teretiti za eventualni uticaj na pravosuđe, ističući i ovom prilikom trajnu opredijeljenost da svako treba da odgovara za počinjeni zločin.

Budući da, kako je naveo, ne pripada narodu iz kojeg su u ovom slučaju žrtve, a ni onima kojem se sudi, on je istakao da valjda ne može biti optužen za pristrasnost.

"Sudeći prošlosti, a na temelju zakona, ipak dajemo nadu budućnosti. Ovakvom presudom, možda smo učinili korak nazad. Ne zaboravimo to!", poručio je Kasipović.

Sud BiH danas je prvostepeno oslobodio komandanta takozvane Armije BiH u Srebrenici Nasera Orića i pripadnika te vojske Sabahudina Muhića po svim tačkama optužnice za zločine nad srpskim ratnim zarobljenicima na području Srebrenice 1992. godine.

Izvor: nezavisne.com

Udio u društvenim mrežama:

Komentari - 0