Benchmarking - moderni alat za poboljšanje kvalitete obrazovanja

2014. rujan 16 15:48

9 0

Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru 18. rujna (četvrtak) u 10.00 sati bit će održana radionica o uvođenju benchmarking metodologije na sveučilišta u Bosni i Hercegovini kao modernog alata za poboljšanje kvalitete obrazovanja i upravljanja institucijama.

Benchmarking je okarakteriziran kao ključni korak u daljnjoj provedbi Bolonjskog procesa kako u Europskoj uniji tako i u Bosni i Hercegovini, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

U sklopu radionice bit će organizirani različiti treninzi na kojima će se osoblje sveučilišta iz BiH upoznati sa principima i metodama benchmarkinga. Nakon toga će se definirati metodologija za sveučilišta u BiH koja će rezultirati izradom 'Benchmarking priručnika' za BiH.

Nositelj projekta je Katoličko Sveučilište Leuven iz Belgije. Partneri iz EU-a su: Sveučilište Vigo iz Španjolske, Sveučilište Paderborn iz Njemačke i Srednje i istočnoeuropska mreža osiguranja kvalitete CEENQA Dueseldorf iz Njemačke. Jedan od partnera s područja jugoistočne Europe je Sveučilište u Mostaru.

Deset minuta prije radionice u 9 sati i 50 minuta bit će organizirane izjave za medije.

Izvor: bljesak.info

Za kategoriji stranici

Loading...