BiH u B Ligi nacija: Mogući rivali Austrija, Vels, Rusija, Slovačka

2017. listopad 11 11:40

64 0

BiH u B Ligi nacija: Mogući rivali Austrija, Vels, Rusija, Slovačka

Fudbalska reprezentacija BiH u novoformiranom takmičenju Liga nacija igraće u B ligi, saopšteno je danas iz Evropske fudbalske unije(UEFA).

UEFA je na osnovu koeficijenata sastavila četiri lige: A i B sa 12 selekcija, odnosno četiri grupe sa po tri, C sa 15 timova, jedna grupa sa tri i tri po četiri tima i D sa 16 reprezentacija u četiri grupe po četiri.

A liga: Njemačka, Portugalija, Belgija, Španija, Francuska, Engleska, Švajcarska, Italija, Poljska, Island, Hrvatska, Holandija.

B liga: Austrija, Vels, Rusija, Slovačka, Švedska, Ukrajina, Republika Irska, BiH, Sjeverna Irska, Danska, Češka, Turska.

Sem Srbije u C ligi, a samim tim potencijalni rivali su: Mađarska, Rumunija, Škotska, Slovenija, Grčka, Albanija, Norveška, Crna Gora, Izrael, Bugarska, Finska, Kipar, Estonija i Litvanija.

D liga: Azerbejdžan, Makedonija, Bjelorusija, Gruzija, Jermenija, Letonija, Farska Ostrva, Luksemburg, Kazahstan, Moldavija, Lihtenštajn, Malta, Andora, Kosovo, San Marino, Gibraltar.

Takmičenje, koje će se igrati umjesto prijateljskih utakmica, kreće 6. septembra, pobjednici četiri grupe iz A lige igraće završni turnir za trofej, a pobjednici svake grupe iz ostalih liga ići će u jaču ligu, odnosno poslednje plasirani će ispadati u nižu ligu.

Izvor: nezavisne.com

Za kategoriji stranici

Loading...