Branitelji Posušja protiv Helezovih odluka i pregovora

2014. rujan 16 15:21

10 0

''Najoštrije osuđujemo pokušaje federalnog ministra koji kriminalizira Domovinski rat, te obespravljuje branitelje HVO-a te njihove obitelji'', navodi se u priopćenju za javnost udruga proisteklih iz Domovinskog rata općine Posušje.

Udruge su na sastanku uz nazočnost načelnika Općine Posušje Branka Bage i predsjednika Općinskog vijeća Ivana Lončara, predsjednika Odbora za zdravstvo, socijalnu skrb te stradalnike Domovinskog rata ŽZH Joze Miličevića, i predsjednika Povjerenstva za pitanja branitelja Općinskog vijeća općine Posušje Ivana Bešlića, usvojili zaključke oštro se suprotstavljajući ''namjerama federalnog ministra za pitanja branitelja Zukana Heleza u pokušajima podjele branitelja HVO-a, razbijanja jedinstva manipulacije hrvatskim braniteljima i udrugama proisteklih iz Domovinskog rata''.''Ovim poručujemo kako ostajemo ustrajni i jedinstveni u zaštiti i ostvarivanju zakonskih prava svih branitelja HVO-a, unatoč višegodišnjim nasrtajima nelegalne i nelegitimne federalne Vlade. Isto tako, osuđujemo sve one pojedince koji nelegalno, nezakonito i bez legitimiteta idu u pregovore u ime pojedinih branitelja, čime samo doprinose razjedinjenosti istih, te branitelje dijele po vremenu ostvarivanja svojih prava'', navodi se u priopćenju udruga.

Udruge su na sastanku uz nazočnost načelnika Općine Posušje Branka Bage i predsjednika Općinskog vijeća Ivana Lončara, predsjednika Odbora za zdravstvo, socijalnu skrb te stradalnike Domovinskog rata ŽZH Joze Miličevića, i predsjednika Povjerenstva za pitanja branitelja Općinskog vijeća općine Posušje Ivana Bešlića, usvojili zaključke oštro se suprotstavljajući ''namjerama federalnog ministra za pitanja branitelja Zukana Heleza u pokušajima podjele branitelja HVO-a, razbijanja jedinstva manipulacije hrvatskim braniteljima i udrugama proisteklih iz Domovinskog rata''.

Priopćeno je kao branitelji neće nasjesti pokušajima selektivnog i pojedinačnog > rješavanja statusa hrvatskih branitelja.

Istodobno, predsjedatelj Doma naroda Federacije BiH Tomislav Martinović je izjavio kako, ''kad pobijedimo na izborima i legalnim i legitimnim putem se vratimo u federalnu vlast, jedna od prvih stvari koju ćemo uraditi je rušenje svih odluka i propisa koji se odnose na braniteljsku populaciju, a koju je donijela ova vlast''.

''Svaka odluka koju je aktualna Vlada donijela je bila na štetu branitelja, i to mora biti oboreno. Ljudima se mora vratiti vjera u pravnu državu, u prava koja imaju pravo uživati. Pravno nasilje se mora zaustaviti'', rekao je Martinović.

Izvor: bljesak.info

Za kategoriji stranici

Loading...