Deveta godišnjica ubojstva Vedrana Puljića u Širokom Brijegu

2018. listopad 05 10:58

324 0

Deveta godišnjica ubojstva Vedrana Puljića u Širokom Brijegu

Na današnji dan prije devet godina, u događanjima uoči utakmice između Širokog Brijega i Sarajeva na stadionu "Pecara", hicem iz vatrenog oružja ubijen je navijač FK Sarajevo Vedran Puljić.

Iako je prošlo devet godina od tog zločina, Puljićev ubojca se još uvijek slobodno kreće, a sudski proces i zakonska kazna zaobišli su i druge osobe, koje su ranile još šest navijača FK Sarajeva tog dana, priopćeno je iz FK Sarajevo.

''Svjedoci smo iz godine u godinu pokušaja zataškavanja i krivotvorenja dokaza u ovom slučaju. Sudski postupak se prebacio čak u drugu državu i činjenice se sve više izokreću kako bi se ubojica zaštitio. Optuženi Oliver Knezović danas se ne tereti više za ubojstvo, već samo za pokušaj i opasnu radnju, dok bol u srcima obitelji Puljić, njegovih prijatelja, navijača kluba i kolektiva FK Sarajevo ne smiruje, naprotiv, sve je jača iz godine u godinu'', stoji u priopćenju.

Kolektiv FK Sarajevo još jednom upućuje snažan apel organima pravde Bosne i Hercegovine da riješe slučaj i na taj način dozvole mir svima onima koji tuguju i žale za Vedranom Puljićem.

''Nogometni klub Sarajevo nikada neće zaboraviti Vedrana Puljića. Njegovo ime i prezime uvijek će biti uz klub, bez obzira gdje igrali utakmice. Kako bi se pomoglo financiranje sudskog postupka za podršku navijačima, u protekloj sezoni Bordo klub je usmjerio 9.539 KM prikupljenih od prihoda ostvarenih od ulaznica, a početkom godine, FK Sarajevo je kompletan prihod od prodaje polusezonskih ulaznica usmjerio ka ovoj svrsi, kada su svi igrači prvog tima, članovi stručnog stožera i uposlenici kluba podržali akciju, te su prikupljena značajna financijska sredstva'', priopćeno je iz "bordo" kluba.

Izvor: bljesak.info

Za kategoriji stranici

Loading...