Mini Rocketman bi ipak trebao u proizvodnju

2014. rujan 16 14:57

21 0

Mini Rocketman bi ipak trebao u proizvodnju

Moderni Mini je svakom novom generacijom otišao korak dalje od svojih korijena i svog imena, no čini se kako je dosegnuta tačka u kojoj ovaj britanski proizvođač u BMW-ovom vlasništvu želi kupcima ponuditi i jedan manji model. Naime, prema navodima AutoExpressa, u Miniju planiraju kupcima iza 2016. ponuditi produkcijsku verziju konceptnog modela Rocketman.

Najveću prepreku ovom planu čini UKL platforma koja će biti osnova svih potvrđenih minijevih noviteta, no koja istodobno nije prikladna za model manji od Coopera. Drugim riječima, mini bi za realizaciju ovog projekta trebao partnera koji bi mu "posudio" manju platformu, prenosi Autonet.

Inače, konceptni Rocketman je predstavljen prije tri godine i naišao je na velike simpatije javnosti pa je za očekivati kako će se u Miniju dobro potruditi da do serijske proizvodnje uistinu i dođe. S obzirom na saradnju BMW-a i Tojote na nekoliko različitih projekata, vjeruje se kako bi upravo japanski proizvođač mogao biti dobavljač manje platforme, odnosno kako bi se serijski Rocketman mogao temeljiti na Tojoti iQ.

Izvor: feedproxy.google.com

Za kategoriji stranici

Loading...