Nikišić: SDP postala druga partija u Federaciji

2016. listopad 02 20:35

68 0

Nikišić: SDP postala druga partija u Federaciji

SARAJEVO - Socijaldemokratska partija (SDP) BiH imat će nove načelnike u Lukavcu (Edin Delić), Živinicama (Samir Kamenjaković) i Maglaju (Mirsad Mahmutagić.

Predsjednik stranke Nermin Nikšić istakao da je u Bužimu pobijedio nezavisni kandidat Zikrija Duraković kojeg je podržavao SDP.

"U Tuzli imamo novog- starog gradonačelnika Jasmina Imamovića, a načelnici ostaju u Gračanici Nusret Helić, u Ključu Nedžad Zukanović i u Bosanskoj Krupi Armin Halitović", kazao je Nikšić.

Dodao je da je cijena koju je SDP možda morao platiti na ovogodišnjim lokalnim izborima što je izgubio načelničku poziciju u Općini Centar, koju su posljednjih 20 godina obnašali SDP-ovi kandidati.

"Generalno, SDP je ispunio ciljeve na lokalnim izborima jer je potvrdio lidersku poziciju kada je u pitanju ljevica. Na izbore smo izašli kao peta stranka, a sada smo druga u Federaciji", poručio je Nikšić.

Pozvao je lidere ljevice da ispoštuju dogovor u opštinama gdje su zajedno nastupali kako bi se formirala zajednička većina, te da se u 2018. godini okrenu ključnom zadatku - da se ne dozvoli podjela BiH.

Izvor: nezavisne.com

Za kategoriji stranici

Loading...