Pogledajte akrobacije ruskih pilota od kojih zastaje dah

2017. kolovoz 29 08:39

294 0

Pogledajte akrobacije ruskih pilota od kojih zastaje dah

U okviru vojnog foruma Armija 2017, koji je održan ovih dana u moskovskom predgrađu Kubinki, akrobatska skupina Ruski vitezovi pokazala je umijeće od kojeg je gledaocima zastajao dah.

Iako je tokom vojnog foruma predstavljen sam vrh ruske vojne tehnike, glavna zvijezda izložbe bila je akrobatska skupina ruskog ratnog vazduhoplovstva Ruski vitezovi, koja je prikazala najatraktivnije figure leteći u lovcima Su-30M.

Gledaocima su prikazane akrobatske figure koje izvode isključivo pripadnici Ruskih vitezova, među kojima su 'bačva, 'Nestorova petlja', 'ogledalo', 'zvono' i 'anđeo čuvar'.

Figura 'anđeo čuvar' je najprepoznatljivija figura Ruskih vitezova koju su prvi put 'nacrtali' na nebu prije četiri godine, na svoj 22. rođendan.

Četiri lovca Su-30M tokom šest sekundi precizno ispaljuju infracrvene mamce i dimne patrone te ih usmjeravaju tako da se na nebu oslika ogromni anđeo, koji izgleda kao da promatra ono što se događa na zemlji.

Inače, Ruski vitezovi su po pravilu glavne zvijezde vojnih parada, avioizložbi i aeromitinga u cijelom svijetu, a do prošle godine su letjeli na lovcima tipa Su-27.

Izvor: nezavisne.com

Za kategoriji stranici

Loading...