Pogledajte prve kilometre ''hercegovačke autoceste''

2014. rujan 16 15:21

26 0

Dionica koridora 5C od Međugorja do Graničnog prijelaza Bijača bit će službeno otvorena večeras u 19 sati. Novinari su imali priliku prošetati prvim kilometrima ove dionice koridora 5C odakle vam donosimo prve fotografije.

Na svečanosti otvaranja, u 19 sati, nazočnima će se obratiti direktor Javnog poduzeća Autoceste FBiH Ensad Karić, predsjedavajući Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda i ministar komunikacija i prometa BiH Damir Hadžić.

''Značaj ove poddionice je doista velik jer su ovo prvi kilometri autoceste u ovom dijelu BIH i ono najvažnije - prvo povezivanje BIH sa europskom mrežom autoputova. Radovi na ovoj poddionici su trajali pune 2 godine i ukupna vrijednost projekta je preko 80 milijuna eura. U ovaj iznos ulaze i radovi na regionalnoj cesti za Ljubuški, te planirani radovi koji kreću za 10-ak dana a odnose se na rekonstrukciju regionalne ceste od Čitluka prema Čapljini“, kazao je Ensad Karić direktor JP Autoceste FBIH koji su i financijeri ovog projekta, zajedno sa Europskom bankom za obnovu i razvoj.

Radovi na ovoj dionici su započeli u lipnju 2012., a trasa se financirala kreditom EBRD-a u iznosu 62 milijuna eura. Radove su izvodili češki JV OHL ŽS i ''Niskogradnja Laktaši".

Antonio Križanac, regionalni šef projekta JP Autoceste FBiH na dionici Počitelj – Bijača je rekao kako su na ovoj poddionici Koridora 5C, dugoj pet kilometara, izgrađena četiri značajna objekta - dva mosta Studenčica i Trebižat, jedan vijaduk Pavlovići i tunel Bijela Vlaka.

Izvor: bljesak.info

Za kategoriji stranici

Loading...