SDP tvrdi: Krađe kao nikad; ljudima se davalo i po 1.500 KM

2016. listopad 02 19:12

11 0

''Ovogodišnji Lokalni izbori obilježeni su nizom malverzacija i krađa kao nikada od rata, a situacija u Stocu je najbolji pokazatelj toga i vrhunac svega što se događalo'', izjavio je novinarima glavni Socijaldemokratske partije (SDP-a) BiH Irfan Čengić u sjedištu stranke po okončanju glasovanja na Lokalnim izborima.

Naveo je da se u Zenici ljudima davalo 1.500 KM da otiđu s biračkog mjesta, a zabilježena je, kaže, i kupovina glasova u općini Stari Grad u mjesnoj zajednici Toka Džeka, te smjena biračkih odbora sinoć u općini Centar.

''Ovo pokauje da su neophodne izmjene Izbornog zakona i da je vrijeme da počnu odlučivati birači a ne brojači '', kazao je Čengić.

Unatoč svemu ovome, potvrdio je, da informacije s terena govore da će SDP imati više glasova na lokalnim izborima 2016. u odnosu na održane 2012. godine.

U više od 90 gradova i općina građani i simpatizeri SDP-a imali su priliku vidjeti više od 2.000 kandidata SDP-a za općinska i gradska vijeća i skupštine.

Također, građanima širom BiH je predstavljeno i 38 kandidata za načelnike i gradonačelnike, koji su na izbornim skupovima prezentirali osnove lokalnih izbornih programa SDP-a.

Izvor: bljesak.info

Za kategoriji stranici

Loading...