Slovenci za finale održali školu košarke Špancima

2017. rujan 14 20:12

330 0

Slovenci za finale održali školu košarke Špancima

Košarkaška reprezentacija Slovenije prvi je finalista Evropskog prvenstva za muškarce.

Slovenija je u polufinalu nadigrala Španiju koja je bila glavni favorit za zlato i to rezultatom 92:72.

Sjajni Slovenci su od samog starta ušli muški u utakmicu i nisu dozvoljavali favorizovanoj Furiji da uspostavi svoju igru.

Već na kraju prve četvrtine vidjelo se da će Španci imati težak posao, a na kraju se ispostavilo da će finale za njih biti nemoguća misija. Prvu dionicu Slovenci su riješili u svoju korist sa šest poena viška – 25:19.

Nešto bolja igra Španije uslijedila je u drugoj četvrtini, ali nedovoljno da bi prešli u vođstvo. Furija je drugu dionicu riješila u svoju korist 24:26, ali su Slovenci ostali u prednosti na poluvremenu (49:45).

Može se reći da je utakmica riješena u trećoj četvrtini. Slovenija je održala pravi čas košarke i u posljednji period ušla sa 16 poena viška (73:57).

Međutim ni tu nije bio kraj razigranim košarkašima Slovenije, dok je Španija sve dublje tonula. Prednost je rasla, da bi polovinom četvrtine iznosila 21 poen (83:62).

Španci su nakon tajm-auta malo bolje zaigrali i vezali pet poena, ali to nije ni bilo ni blizu dovoljno da se ugrozi pobjeda Slovenije, koja ubrzo vraća prednost od preko 20 poena.

Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bili su Entoni Rendolf i Goran Dragić sa po 15 poena.

Slovenija će se u finalu sastati sa boljim iz duela Srbija - Rusija koji je na programu u petak od 20.30 sati.

Izvor: nezavisne.com

Za kategoriji stranici

Loading...