Receive up-to-the-minute news updates on the hottest topics with NewsHub. Install now.

Mun i Tramp saglasni o jačanju sankcija Sjevernoj Koreji

2017. rujan 17 06:27
13 0
Mun i Tramp saglasni o jačanju sankcija Sjevernoj Koreji

SEUL - Južnokorejski i američki predsednk Mun Dže-in i Donald Tramp saglasili su se u telefonskom razgovoru da će izvršiti jači pritisak kroz sankcije na Sjevernu Koreju uslijed njenih izvođenja raketnih i nuklearnih testova, saopšteno je iz predsjedničkog kabineta Južne Koreje.

"Dvojica lidera saglasili su se da ojačaju saradnju i uvedu jače i praktične sankcije Sjevernoj Koreji kako bi shvatila da je provokativne akcije vode do veće diplomatske izolacije i ekonomskog pritiska", saopštio je portparol Plave kuće Park So Hjun, prenosi Rojters.

Dvojica lidera su, kako agencija navodi, to zaključili u telefonskom razgovoru u nedjelju.

Plava kuća je saopštila da su Mun i Tramp oštro osudili najnovije raketno lansiranje Sjeverne Koreje i saglasili se da će njihove države raditi sa međunarodnom zajednicom na sprovođenju najnovije rezolucije Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija 2375, naveo je Park.

Sjeverna Koreja je u petak lansirala balističku raketu srednjeg dometa, koja je preletjela Japan i sletjela u Tihi okean, odgovorivši na taj način na novu rundu sankcija Ujedinjenih nacija, što je izazvalo osude međunarodne zajednice.

Ta država je najnovije lansiranje izvela dvije nedelje nakon svog šestog i najvećeg nuklearnog testa.

Izvor: nezavisne.com

Udio u društvenim mrežama:

Komentari - 0