Receive up-to-the-minute news updates on the hottest topics with NewsHub. Install now.

Ništa se nije promijenilo: Tko će glasati jer je magarac?

2018. listopad 05 10:58
433 1
Ništa se nije promijenilo: Tko će glasati jer je magarac?

Na plakatima je prikazano nekoliko izbornih ciklusa, izbori 1923. godine, 1931. te 1935. godine i tri godine poslije.

''I ja ću glasati za Stojadina jer sam magarac'' jedna je od poruka s predizbornih plakata tiskanih između dva svjetska rata, a koji je postavljen u okviru izložbe u Muzeju Sarajeva - Brusa Bezistan.

Izložba ''Predizborni plakati između dva svjetska rata'' dio je zbirke od 3.000 plakata Historijskog arhiva Sarajeva, a autori su viši arhivist Admir Nezirović i arhivski tehničar Irfan Đešević.

Cilj autora bio je da pokažu kako je izgledala predizborna kampanja u vrijeme kada su plakati, uz predizborne skupove, bili glavno sredstvo komunikacije političkih stranaka s biračima.

''Ti plakati su nastali unazad stotinjak godina i vezuju se za javni život Sarajeva i BiH. Imamo oko 400 plakata koji se odnose na razdoblje između dva svjetska rata, a dio koji se odnosi na izbore odlučili smo predstaviti u ovom predizbornom razdoblju'', rekao je Ohranović.

Nezirović je naveo da je na plakatima prikazano nekoliko izbornih ciklusa, izbori 1923. godine, 1931. te 1935. godine i tri godine poslije.

''Poruke s plakata govore da se nije desila neka velika promjena u proteklih sto godina, red uvreda, red obećanja i red onoga šta su učinili'', naveo je Nezirović.

Izvor: bljesak.info

Udio u društvenim mrežama:

Komentari - 1
Anonymous

2019. prosinac 03 04:43

Pozdrav svima vama. Moje ime je Marie Alice. Želim iskoristiti ovu sjajnu priliku da dam opipljivo svjedočanstvo o tome kako sam nedavno dobio zajam od 60000 eura. Prije sam tražio zajam, a kasnije su me prevarili i pokušao sam ponovno i upoznao ženu poput mene koja mi je bila spremna pomoći da dobijem kredit uz kamatnu stopu od 2%. Rečeno mi je da je zajmodavac i žena kojoj mogu vjerovati, pa sam odlučio kontaktirati s njom i ona mi je dala priliku da podnesem zahtjev za kredit od njene tvrtke koji sam sada lako dobio, sretan sam što sam dobro dobio moj kredit zdravlje i s manje stresa. Ako vas zanima zajam, možete joj se obratiti putem e-maila: (vladimirafinancialinvestment@gmail.com) (WhatsApp: +16014560144)