Receive up-to-the-minute news updates on the hottest topics with NewsHub. Install now.

Ovo je najsnažniji Elfer svih vremena

2017. srpanj 02 09:54
59 0

Novi Porsche 911 GT2 doživio je ovog vikenda svjetsku premijeru na Festivalu brzine u Goodwoodu, a brojke koje stoje u njegovoj brošuri više su nego impresivne. Najsnažniji je to Elfer svih vremena jer raspolaže arsenalom od čak 700 KS koje na stražnju osovinu putem 7-stupanjskog mjenjača s dvije spojke isporučuje 3,8-litreni turbo boxer motor.

U prvom redu za povećanje učinkovitosti povećani su turbo punjači, dok je za optimalno hlađenje kod krajnjih opterećenja zadužen novi dodatni sustav hlađenja koji raspršuje vodu po hladnjacima stlačenog zraka kod vrlo visokih temperatura. Tako snižava se temperatura plinova kod područja povišenog tlaka pa se i kod ekstremnih uvjeta osigurava optimalna učinkovitost automobila.

Veliki i široki kotači (265/35 ZR 20 prednji i 325/30 ZR 21 stražnji) osiguravaju izvanrednu silu pri kočenju i skretanju. 911 GT2 RS standardno je opremljen Porsche keramičkim kočionim sustavom (PCCB). Usto, svi su aerodinamični dijelovi karoserije izrađeni od ugljičnih vlakana radi maksimalnog smanjenja mase, a standardna je obloga krova izvedena od magnezija. Šećer na kraju: inženjeri Porschea pripremili su opcionalni Weissach paket u kojem se krije ušteda na težini od dodatnih 30 kilograma.

U unutrašnjosti 911 GT2 RS pak dominiraju serijski crvena alkantara, crna koža te dijelovi interijera s vidljivim ugljičnim vlaknima. Vozač i suvozač doživljavaju dinamiku vožnje vrhunskog sportskog vozila iz školjkastih sjedala također s kalupom od ugljičnih vlakana. Kao i kod svake 911-ice sustav Porsche Communication Management (PCM) preuzima zadaću centralne upravljačke jedinice za audio, navigaciju i komunikaciju.

Izvor: bljesak.info

Udio u društvenim mrežama:

Komentari - 0