Receive up-to-the-minute news updates on the hottest topics with NewsHub. Install now.

Pet savjeta za lijepe i njegovane usne

2017. listopad 10 14:13
40 0
Pet savjeta za lijepe i njegovane usne

U zimskim danima posebnu pažnju posvećujemo njezi kože lica. Pri tome često zaboravimo da i naše usne trebaju posebnu njegu i tretman. Jer, priznajte, lijepe usne privlače pažnju!

Prestanite s lošim navikama oblizivanje usana čini se kao jednostavan način vlaženja suhih usana, međutim ova navika suhim usnama pomaže samo nakratko. Vlažnost nestane za sekundu i koža je suha više nego prije.

Za ljepotu usana bitno je osigurati cijelom tijelu vlažnost iznutra. Dnevno bismo trebali unositi 1,5 do 2 litre vode. Tokom zime, vazduh u prostorijama u kojima boravimo posebno se može isušiti. Vlažnost od 30 do 40% u prostorijama je idealna za usne tokom zimskih mjeseci.

Ljepota usana zavisi i o unosu vitamina i minerala. Zato je ishrana koja uključuje voće i povrće te vitamini A i E vrlo važna za kožu i usne.

Važno je da se u tankom sloju nanesu na usne. Ljeti, ali i zimi potrebno je zaštiti usne i od sunca proizvodima koji imaju UV zaštitu.

Njega usana je efikasnija ukoliko na njima nema odumrlih ćelija kože. Stručnjaci preporučuju piling usana jednom u sedam dana, koristeći vlažni ručnik s posebnim proizvodom za peeling ili s jednostavnom mješavinom šećera i meda.

Izvor: nezavisne.com

Udio u društvenim mrežama:

Komentari - 0