Receive up-to-the-minute news updates on the hottest topics with NewsHub. Install now.

Porodice žrtava: Naši najmiliji ponovo ubijeni

2017. listopad 09 14:08
131 0
Porodice žrtava: Naši najmiliji ponovo ubijeni

ISTOČNO SARAJEVO - Radmila Milošević Nikolić, kojoj su u proteklom ratu muslimanski ratnici na području Srebrenice zvjerski ubili muža, brata i strica, izjavila je da su oslobađajuću presudu Suda BiH komandantu takozvane Armije BiH u Srebrenici Naseru Oriću porodice srpskih žrtava doživjele kao da su njihovi najmiliji ponovo ubijeni.

"To je pljuvanje po našim žrtvama, po istini. To je sramota! Teško mi je...Ogorčeni smo da za ovih 25 godina nema sudske pravde", rekla je Nikolićeva novinarima u Istočnom Sarajevu.

Ona kaže da je Orić krvnik i zločinac koji će, nažalost, sutra u Kravici, Bratuncu i Srebrenici šetati slobodno.

Cvija Mlađenović Kandić, kojoj su u Srebrenici 1992. godine ubijeni muž, dva brata, majka i više članova porodice, rekla je da su srodnici žrtava ogorčeni zbog presude Oriću i da je smatraju žalosnom.

Ona kaže da su muslimanski ratnici pod Orićevom komandom jednom njenom bratu odsjekli glavu i odnijeli je u Srebrenicu da njom igraju fudbal.

Anđa Đokanović, čiji je muž ubijen na Božić 1993. godine i njegove posmrtne ostatke još nije pronašla, kaže da su muslimanske snage iz Srebrenice zatrle cijelo selo u kojem je živjela njena porodica.

"Doći će sutra da ubije mene, moju djecu i unučad. Živim u strahu i dalje. To je jedna nepravda Suda BiH, a valjda će ga stići pravda i kazna od Boga", rekla je Đokanovićeva.

Dragica Lazarević, kojoj su muslimanski borci pod Orićevom komandom ubili muža i dva brata, kaže da je oslobađaja presuda Oriću strašna za porodice Srba nad kojima su počinjeni strašni zločini.

"Orić je bio optužen samo za ubistvo sudije Slobodana Ilića kojem je iskopao oči. Ne zna se šta je radio mojoj braći i još šestorici Srba koje je mučio u zatvoru", rekla je Lazarevićeva.

Ona je poručila da su gore zločine od Orića počinili oni koji su ga oslobodili.

Sud BiH oslobodio je prvostepeno komandanta takozvane Armije BiH u Srebrenici Nasera Orića i pripadnika te vojske Sabahudina Muhića po svim tačkama optužnice za zločine nad srpskim ratnim zarobljenicima na srebreničkom području 1992. godine.

Oriću i Muhiću suđeno je prema optužnici da su 1992. godine u mjestima Zalazje, Lolići i Kunjerac ubili trojicu zarobljenih Srba - Slobodana Ilića, Milutina Miloševića i Mitra Savića.

Izvor: nezavisne.com

Udio u društvenim mrežama:

Komentari - 0