Receive up-to-the-minute news updates on the hottest topics with NewsHub. Install now.

Samardžiću noćni polumaraton u Tuzli

2017. srpanj 16 18:22
9 0
Samardžiću noćni polumaraton u Tuzli

Zoran Samardžić pobjednik je prvog tuzlanskog noćnog polumaratona koji je održan u subotu u organizaciji rekreativnog kluba "Rekreativci".

Najbolji bh. maratonac i polumaratonac je rutu dugu 21,1 kilometar završio u vremenu 1:15,22 sati, te dominantno osvojio prvo mjesto. Trijumf bh. takmičara upotpunili su Slaviša Bunić (1:17,22) i Alija Imamović (1:17,23) koji su zauzeli drugo i treće mjesto.

Trijumf u ženskoj konkurenciji ostvarila je atletičarka iz Srbije Sonja Stolić. Ona je ovu zahtjevnu trku završila u vremenu od 1:21,24 sati. Odmah iza nje su se našle bh. atletičarke. Najbolja bh. dugoprugašica Lusija Kimani kao druga je prošla kroz cilj i to u vremenu (1:21,45), dok je treća pozicija pripala takođe bh. takmičarki Jeleni Kosić (1:30,00).

Učestvovalo je više od 600 takmičara iz osam zemalja, a ova trka je održana pod sloganom "Pokaži da možeš". BiH se nakon Srbije upisala kao druga zemlja regije u kojoj je održan noćni polumaraton.

Pobjednik "FunRun" trke u dužini od pet km je Aleksandar Dolić, drugo mjesto pripalo je Davoru Vidoviću, dok je trećeplasirani Mladen Samardžić. Trka je organizovana u cilju motiviranja građana za rekreativno bavljenje sportom.

Izvor: nezavisne.com

Udio u društvenim mrežama:

Komentari - 0