Receive up-to-the-minute news updates on the hottest topics with NewsHub. Install now.

Silovao djevojčicu pa dobio starateljstvo nad njenim djetetom

2017. listopad 10 13:16
167 0
Silovao djevojčicu pa dobio starateljstvo nad njenim djetetom

Kristofer Mirasolo (27) silovao je dvanaestogodišnju djevojčicu prije 9 godina, a sada je dobio starateljstvo nad njenim sinom, javlja Detroit News.

Lokalni sud dodijelio je osuđenom silovatelju iz Mičihena zajedničko starateljstvo nad sinom svoje sada 21-godišnje žrtve, nakon što je DNK testom utvrđeno da je on otac dječaka.

Nakon prve presude 2008. godine Mirasolo je silovao još jednu djevojčicu, zbog čega je odslužio zatvorsku kaznu od četiri godine. Sudija Gregori Ros u petak je Mirasolu dao adresu njegove prve žrtve i bez njenog pristanka dodao napadačevo ime na rodni list djeteta.

"Od samog početka istrage slučaja ništa nije išlo kako treba. Nikada nije pravedno optužen i trebalo bi još uvijek da je iza rešetaka rešetaka, ali sistem ne funkcioniše već zlostavlja žrtvu", dodala je ona.

Mirasolo je u septembru 2008. silovao djevojčicu i prijetio da će je ubiti. Osuđen je na godinu dana zatvora, a odslužio je samo šest i po mjeseci nakon čega je pušten "kako bi brinuo o bolesnoj majci". U martu 2010. ponovo je silovao djevojčicu u dobi između 13 i 15 godina te odslužio četiri godine zatvora.

Izvor: nezavisne.com

Udio u društvenim mrežama:

Komentari - 0