Receive up-to-the-minute news updates on the hottest topics with NewsHub. Install now.

Stanare zanima rupa ispred nosa i 'ničiji park'

2018. listopad 05 10:58
453 1
Stanare zanima rupa ispred nosa i 'ničiji park'

''Ne mogu vjerovati da živim u gradu u kojem se u samom središtu danima kopa rupa, ruše se borovi i da se nitko uopće ne čudi i ne pita što se to tu događa'', govori nam stanarka zgrade smještene u Ulici kneza Domagoja u Mostaru u kojoj su prije desetak dana započeli s radovima na, kako saznaje Bljesak.info, poslovnoj zgradi.

Zgrada bi, kako doznajemo, trebala zamijeniti mjesto ranijih kućica koje su bile smještene u toj ulici, no problem nastaje s parkom koji se nalazi pokraj kućica, odnosno između stambenih zgrada i poslovnog niza.

Stanari tvrde kako je zeleni park u vlasništvu Grada Mostara da ga se kao takvog ne smije dirati, te ističu kako im nije jasno da na samom gradilištu nije stavljena nikakva oznaka niti plan onoga što se gradi, niti tko to gradi.

''Pitali smo postoji li neki nadzorni organ, poslovođa, netko tko bi nam mogao dati informaciju o radovima koji su u planu, nigdje ništa ne piše. Na popisu zelenih površina Grada Mostara stoji taj dio, označen kao park odnosno zelena površina, te se prema tome na tom dijelu nikako ne može graditi'', govori za Bljesak.info jedna od stanarki.

Kako doznajemo, izvođač radova bi trebao zelenu površinu, koja je sad već iskopana, vratiti u prvobitno stanje, te tvrde da taj park ne pripada Gradu Mostaru nego je u vlasništvu privatnih osoba. Detaljnije informacije o projektu obećali su nam dati za 'nekoliko dana'.

U međuvremenu, u cijelu priču uključuje se Inspekcija Grada Mostara koja je, iz zasad nepoznatog razloga, vrpcom označila gradilište i obustavila radove.

U Odjelu za Urbanizam i građenje Grada Mostara dobili smo potvrdu kako investitor ima potrebne dozvole za gradnju ovog poslovnog objekta te nisu znali razlog zbog kojih su radovi trenutno obustavljeni.

''Odjel za urbanizam i građenje Grada Mostara je odobrio Rješenjem broj: UPI-07/2-25-8986/17 izgradnju poslovnog objekta – faza I uz prethodno uklanjanje bespravno izgrađenih objekata na građevinskom zemljištu označenom kao k.č. 1324/33 (nova k.č. 1653/2) k.o. Mostar, a sve sukladno Regulacijskom planu u obuhvatu Ulica Kralja Zvonimira, Kralja Tvrtka i Kneza Domagoja (Službeni glasnik Grada Mostara, broj: 6/11). Iz gore navedenog uočljivo je da će se graditi poslovni objekt (faza I) koji će se sastojati od šest poslovnih prostora pod zajedničkim krovom i da će katnost biti – visoko prizemlje'', rekao je za Bljesak.info Zdravko Čuljak, šef službe za Građevinske propise iz Odjela za urbanizam i građenje Grada Mostara.

Informaciju o razlogu obustavljanja radova potražili smo u Inspekciji Grada Mostara, no do završetka ovog teksta nismo dobili odgovor. Jesu li radovi zaustavljeni zbog žalbi stanara ili nečeg drugog zasad ostaje nepoznanica.

''Ne mislimo da ćemo nešto promijeniti, znamo kako se kod nas stvari odvijaju ali jednostavno ne možemo sjediti dok nas dovode u situaciju da ne možemo svojoj djeci omogućiti kisik da dišu'', govori jedna od stanarki i dodaje kako je sljedeći korak stanara prijava Sudu.

Izvor: bljesak.info

Udio u društvenim mrežama:

Komentari - 1
Anonymous

2019. prosinac 03 04:41

Pozdrav svima vama. Moje ime je Marie Alice. Želim iskoristiti ovu sjajnu priliku da dam opipljivo svjedočanstvo o tome kako sam nedavno dobio zajam od 60000 eura. Prije sam tražio zajam, a kasnije su me prevarili i pokušao sam ponovno i upoznao ženu poput mene koja mi je bila spremna pomoći da dobijem kredit uz kamatnu stopu od 2%. Rečeno mi je da je zajmodavac i žena kojoj mogu vjerovati, pa sam odlučio kontaktirati s njom i ona mi je dala priliku da podnesem zahtjev za kredit od njene tvrtke koji sam sada lako dobio, sretan sam što sam dobro dobio moj kredit zdravlje i s manje stresa. Ako vas zanima zajam, možete joj se obratiti putem e-maila: (vladimirafinancialinvestment@gmail.com) (WhatsApp: +16014560144)