Receive up-to-the-minute news updates on the hottest topics with NewsHub. Install now.

Tri milijuna eura: Sud u Bremenu predložio Klasniću nagodbu

2018. rujan 22 23:33
325 1
Tri milijuna eura: Sud u Bremenu predložio Klasniću nagodbu

Bivši hrvatski reprezentativac Ivan Klasnić već godinama vodi sudsku borbu protiv svog bivšeg kluba Werdera za odštetu zbog pogrešnog liječenja koje je, prema tvrdnjama njegova pravnog tima, rezultiralo otkazivanjem rada bubrega, zbog čega mu je i život bio ugrožen.

Viši zemaljski sud u Bremenu predložio je rješenje o nagodbi, nakon gotovo sedam godina pravne borbe pred različitim sudskim instancama.

Sudac Peter Lüttringhaus predlaže plaćanje odštete od tri milijuna eura u korist Klasnića.

Čini se pak kako Klasnić ovim prijedlogom nije najzadovoljniji. Prema pisanju Bilda, bivši nogometaš je najavio daljnju borbu za pravdu. Naravno, i za više novca.

"Želim pravdu", kazao je Klasnić nakon zadnje održane sudske rasprave, prenosi Bild.

Sudac Lüttringhaus se pak pragmatično držao one vječite mudrosti - bolje vrabac u ruci, nego golub na grani.

Klasnićev odvjetnik Matthias Teichner drži kako je nagodba ipak moguća.

"Načelno, treba razmisliti o poravnanju. To je sada postalo prilično realnom opcijom. Vjerujem da za obje strane bilo interesantnije dogovoriti se, nego da se sve okonča nekom presudom", kazao je Klasnićev odvjetnik.

Treba kazati kako bi predložena tri milijuna odštete trebali nadoknaditi bivši klupski liječnik dr. Götz Dimanski, internist dr. Manju Guha, kao i osiguranje dr. Hermanna Holzhütera, koji je u međuvremenu preminuo.

Ne dođe li do sudske nagodbe, Klasniću preostaje čekati 18. listopada kad bi se prvo utvrdio termin za novu raspravu. To bi značilo nova vještačenja i produženje procesa za dvije godine.

Prethodni proces pred Zemaljskim sudom u Bremenu donio je presudu u korist Klasnića, ali je sudski vještak tada izuzeo dr. Dimanskog od izravne krivnje.

Poznavatelji prilika kažu kako na kraju nijedna od strana u ovom procesu ne može izići kao pobjednik, bez obzira prihvati li Klasnić nagodbu ili se odluči za novu žalbu.

"Ne želim kukati, ali ja sam morao u prijevremenu mirovinu. Svakoga dana se moram boriti za goli život", kaže Klasnić, koji je imao nekoliko transplantacija bubrega do sada.

Izvor: bljesak.info

Udio u društvenim mrežama:

Komentari - 1
Anonymous

2019. prosinac 03 04:44

Pozdrav svima vama. Moje ime je Marie Alice. Želim iskoristiti ovu sjajnu priliku da dam opipljivo svjedočanstvo o tome kako sam nedavno dobio zajam od 60000 eura. Prije sam tražio zajam, a kasnije su me prevarili i pokušao sam ponovno i upoznao ženu poput mene koja mi je bila spremna pomoći da dobijem kredit uz kamatnu stopu od 2%. Rečeno mi je da je zajmodavac i žena kojoj mogu vjerovati, pa sam odlučio kontaktirati s njom i ona mi je dala priliku da podnesem zahtjev za kredit od njene tvrtke koji sam sada lako dobio, sretan sam što sam dobro dobio moj kredit zdravlje i s manje stresa. Ako vas zanima zajam, možete joj se obratiti putem e-maila: (vladimirafinancialinvestment@gmail.com) (WhatsApp: +16014560144)