Receive up-to-the-minute news updates on the hottest topics with NewsHub. Install now.

Veleposlanica Cormack uputila apel građanima: Nije dovoljno samo glasovati

2018. listopad 05 10:58
422 1
Veleposlanica Cormack uputila apel građanima: Nije dovoljno samo glasovati

Maureen Cormack poslala je građanima BiH apel uoči Općih izbora koji se održavaju 7. listopada.

Cormack je u videu objavljenom na Facebook stranici Veleposlanstva apelirala kako je važno izaći na izbore te da se ne nasjeda na prazna obećanja političara.

''Apeliram na vas da svoje glasanje bazirate na činjenicama, a ne na strahu, da ostanete fokusirani na ključna pitanja kao što su gospodarstvo, obrazovanje, korupcija i zdravstvena zaštita. Odbacite prazna obećanja tako što ćete svojim glasom na vođe prenijeti odgovornost'', rekla je u Cormack.

Ona je istaknula kako ''nije moje da vama govorim tko je najbolji da vodi vašu zemlju'' ali istaknula kako je to ''najbolji način da aktivno sudjelujete u izgradnji budućnosti vaše zemlje''.

Veleposlanica ističe kako građanska dužnost ne završava samo glasovanjem.

''Vaša se uloga ne završava popunjavanjem glasačkog listića ovog vikenda. Ne možete samo otići kući i reći da ste uradili svoj dio. Morate nastaviti dalje i tražiti od političara odgovornost za ono što su obećali – smatrati ih odgovornim za poboljšanje svakodnevnog života građana na konkretan način. Već imate brojna sredstva koja su vam potrebna da biste i dalje bili angažirani u građanskom društvu i političkom procesu'', rekla je veleposlanica Cormack.

Kao jedan od alata koji treba biti građanima na usluzi u borbi za svoja prava su, navodi veleposlanica, profesionalni, nepristrani mediji jedno su od ključnih sredstava u borbi za transparentnost i odgovornost. Osim medija, drugo sredstvo su građanske organizacije koje se bore za jačanje građanskog društva čineći to zajedničkim istupanjem u svrhu predstavljanja interesa građana.

Američka veleposlanica je na kraju svog obraćanja ponovno apelirala na važnost odlučivanja u Općim izborima.

''Demokratski proces može biti frustrirajući, ali je vaš glas ključan za ostvarenje sigurnosti, stabilnosti i ekonomskog prosperiteta koje svi građani ove zemlje zaslužuju. Glasanje u nedjelju samo je prvi korak na tom putu, te apeliram na vas da napravite taj korak, radi sebe samih, svoje djece i budućih generacija ove zemlje'', rekla je veleposlanica Cormack.

Izvor: bljesak.info

Udio u društvenim mrežama:

Komentari - 1
Anonymous

2019. prosinac 03 04:38

Pozdrav svima vama. Moje ime je Marie Alice. Želim iskoristiti ovu sjajnu priliku da dam opipljivo svjedočanstvo o tome kako sam nedavno dobio zajam od 60000 eura. Prije sam tražio zajam, a kasnije su me prevarili i pokušao sam ponovno i upoznao ženu poput mene koja mi je bila spremna pomoći da dobijem kredit uz kamatnu stopu od 2%. Rečeno mi je da je zajmodavac i žena kojoj mogu vjerovati, pa sam odlučio kontaktirati s njom i ona mi je dala priliku da podnesem zahtjev za kredit od njene tvrtke koji sam sada lako dobio, sretan sam što sam dobro dobio moj kredit zdravlje i s manje stresa. Ako vas zanima zajam, možete joj se obratiti putem e-maila: (vladimirafinancialinvestment@gmail.com) (WhatsApp: +16014560144)