Receive up-to-the-minute news updates on the hottest topics with NewsHub. Install now.

Zvizdić: Bosni i Hercegovini u Trstu odobrena četiri projekta

2017. srpanj 12 22:19
26 0

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić potvrdio je da su Bosni i Hercegovini na Samitu lidera zapadnog Balkana u Trstu odobrena četiri kandidirana projekta, iznimno važna za infrastrukturni razvoj.

Riječ je o dionici autoputa Vc, na potezu Ponirak-Vraca, odnosno Zenica-Tunel čija je vrijednost 83,9 milijuna eura, od čega je BiH dobila grant od 15,9 milijuna eura.

Druga dionica je Zenica-Gračanica s ukupnom investicijskom vrijednošću od 66,9 milijuna eura, a grant za BiH je 11,8 milijuna eura.

Treća dionica je Johovac-Rudanka čija je vrijednost 80 milijuna eura, a grant za BiH je odobren u iznosu od 15,3 milijuna eura.

Luka Brčko je četvrti projekt vrijednosti od 10,1 milijun eura, za koji su BiH odobrena grant sredstva u iznosu od 3,1 milijun eura.

''Govorimo o velikoj investicionoj vrijednosti koja iznosi oko 250 milijuna eura, od čega smo dobili oko 46 milijuna eura grant sredstva koja će nam omogućiti da krenemo u realizaciju ova četiri izuzetno važna projekta za infrastrukturno unapređenje ambijenta u BiH, a samim tim i dobru podlogu za jačanje ekonomije i privlačenje stranih investicija'', kazao je Zvizdić.

Također je dodao da se još uvijek radi na mogućnosti da BiH postane dio transportne zajednice i da taj akt bude potpisan.

''Iako već dugo vremena potpuno nerazumnom odlukom i blokadom iz Republike Srpske nismo u mogućnosti da postanemo dio transportne zajednice, dio jednog važnog projekta kojem će u ovome trenutku pripasti sve države zapadnog Balkana i države Europske unije'', istaknuo je Zvizdić.

Izrazio je očekivanje da će ipak uspjeti dogovoriti da BiH potpiše taj dokument, te da će svi oni koji sudjeluju u ovom procesu biti do kraja razumni i da neće spriječiti ogromne posljedice koje bi građani BiH imali nepotpisivanjem tog sporazuma koji će BiH omogućiti nove investicije u brojnim infrastrukturnim sektorima, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Izvor: bljesak.info

Udio u društvenim mrežama:

Komentari - 0